domingo, 26 de octubre de 2008

CAÇADORS DE BOLETS 25-10-08

CASTELLÓ - EL PENYAGOLOSA

Avui anem a la caça del bolet!!. Gràcies a la pluja que per aquestes terres ha caigut a "cabaços" aquest any hi ha una molt bona cullita de rovellons i d´altres fongs comestibles i de molt verinosos com aquesta
Amanita muscaria. Desprès del esmorzaret al poble de Vistabella, anem con a flexes a la recerca del preciat rovelló, busquem per asi per alla....., no penseu que us vaig a dir don les he agafades!!.










Lycoperdon perlatum (Pets de llops) /Ramaria formosa (peus de rata) /Cantharellus lutescens (trompetes)

Gymnopilus spectabilis / Lepista nuda
Estem al final del dia i hem tingut molta sort, demà farem truita de rovellons per esmorzar.
Hem agafat uns 1,5 kg aproximadament de rovellons, també hem trobar d´altres fong comestibles com ara:










Tricholoma terreum (Fredolic)/ Coprinus comatus










Cantharellus lutescens / Cantharellus cibarius (Rossinyol) / Calocybe gambosa

lunes, 20 de octubre de 2008

BARRANCO DE CANALETES 16-08-08

ELS PORTS DE BECEITE

Descenso Barranco de Canaletes

Después de una mañana muy intensa descendiendo en kayac del Deltebre hasta la desembocadura del Ebro y finalizando así nuestra aventura por en kayac, nos apetece celebrarlo descendiendo el barranco de canaletes en los Ports de Beceite.

Preparamos todo el material: neopreno y casco y nos aproximamos al inicio del barranco Pepe, Vicent, Alfonso y una servidora María, mientras nos enfundamos en los neoprenos Alfonso nos hace fotos, él nos estará esperando en el coche.

El agua
está fresquita, como siempre!! y tiene bastante caudal para ser verano.

domingo, 19 de octubre de 2008

CRESTA BENICADELL 18-10-08


CRESTA BENICADELL - VALENCIA

Cresta bonita y fácil aunque tiene algún pasito, disfrutona y aérea para pasar un día agradable con unas buenas vistas de la vall d´Albaida, la vall de planes.., A pesar de estar el día cubierto de una niebla persistente, nos dejó a Pepe, Vicent, Voro, María acabar la cresta y llegar a coche antes de que empezara a llover.

Acceso: Desde el pueblo de Beniatjar, coger el coche y a la salida del pueblo hay una pista a mano derecha seguirla hasta el final donde aparcaremos al lado de la antigua casa de los forestales.
A partir de ahí remontar a pié el resto de pista que está cortada con una cadena hasta un cruce a la izquierda. el cual asciende duramente, al final de la misma coger un pequeño sendero a la derecha y no perderlo hasta llegar a una tartera de piedras, bajar por ella hasta llegar al inicio de la cresta que nos queda a mano derecha.
A pié de vía a un metro y medio de altura hay un clavo con un cintajo, ese es el inicio de la vía que progresa en travesía a la izquierda hasta remontar el muro, a partir de ahí ir siguiendo la línea de la cresta.
El descenso es evidente seguir el camino que desciende hasta encontrar la pista de acceso.







martes, 14 de octubre de 2008

ROCA EN PREPIRINEO 9-10-08

SANT LLORENÇ DE MONTGAI (Lerida)

Paret de l´Os: vía Isaac Gabriel V+
160 m. cara sud

Material: 10 cintes exprés, alguna baga y juego de tascones.
equipada y disfrutona, un poco resbaladiza, ultima tirada falta una chapa en el paso clave (está el caracol).
largos: 25 m, 40 m, 30 m, 25 m, 40 m.
Aproximación: apararcar el coche a pié de vía y hay un tramo de tierra justo donde empieza la pared.
Descenso: por detrás de la pared hay un camino marcado que desciendo a la pista forestal que va al coche.
En el bar del pueblos de Sant Llorenç de Montgai, encontraréis reseñas de la zona y de otras zonas.


















Serra de Sant Joan - sector Repetidor 10-10-08

Montanissell, El cap i el passarell 275 m. V+ cara sur

Material: cintas exprés, tascones o friends.Via discontinua, algo perdedora y roca discreta en algunos puntos y descompuesta. Equipada con espits y clavos.

Aproximación: desde Coll de Nargo a Bóixols, coger la pista que va a Montanissell (km. 20,4 aprox.) desviarse a la izq. dirección Prats, seguir un quilometro más y aparcar en un tramo ancho.

Subir por el barranquillo siguiendo hitos hasta un collado hasta pié de vía para seguir en travesia unos cuantos metros hasta encontrar en pié de vía un placa con el nombre de la vía.

Descenso siguiendo el camino de acceso a las torres, se puede recortar atravesando el bosque ( 1 h.).














TARRADETS Pared de les Bagases 11-10-08

LA CADE A LA FALSA FEIXA

Dificultat: V 240 m.

Horari: 3 h. Orientació: Sud

Material: Cintes exprés, bagues i hem posat algun alien

Observacions: Roca de bona qualitat, tot i que molt sobada en alguns trams. Ben equipada, tot i que després de la feixa, on els llargs són una mica més durs, l'equipament disminueix. Hi ha possibilitat d'escapar-se per la Falsa Feixa (des de la 5a reunió anar cap a la dreta) i per la Feixa. Aproximació: Aparquem el cotxe a la carretera que puja a Tremp a l'àrea de descans de les Bagasses o al costat del pont romà. Creuem el pont i pugem cap a la paret seguint uns cables. Un cop arribem a la via del tren la seguim cap a la nostra dreta. Passem per dins del túnel i la sortida d'aquest a la nostra dreta hi ha un caminet que ens hi permet pujar a sobre. Seguim la paret fins a situar-nos una mica a l'esquerra de la gran llastra. Menys de 10 minuts des del cotxe. Descens: A peu seguint un camí que va baixant cap a la dreta de la paret, passant trams equipats amb cadenes. S'arriba a una instal·lació de ràppel de 55 metres (hi ha una instal·lació per poder fer dos ràpels més curts). Llavors continuar caminant avall i cap a la dreta de la paret fins arribar a la carretera, a on baixem per una corda amb nusos.