sábado, 14 de marzo de 2009

LERIDA - ALÒS DE BALAGUER (NOGUERA) 14-03-09

SERRAT DEL POLL
Vía OLGA FRONTERA

1a ascensió: Joan Frontera i Ramon Majó (18-4-1995)
Dificultat: MD- (V+ no obligat)
Longitud: 230 mHorari: 3 h
Material: encastadors i algun friend mitjà.
Accés: des de Balaguer prenem la ctra. C-26 en direcció a Artesa de Segre i abans d'arribar-hi ens desviem a l'esquerra fins a la Foradada i d'allí cap a Alòs de Balaguer. A l'entrada d'Alòs de Balaguer, just passat el pont sobre el Segre, prenem una pista cap a l'esquerra paral·lela al riu fins a sota de la paret. L'aproximació, per un sender, és molt evident fins al peu de via.
La via: després d'un parell de llargs per les plaques del sòcol, enfilem l'esperó per la magnífica placa del 3r llarg de dreta a esquerra. La reunió es pot fer de 2 espits just al fil de l'esperó (molt incòmoda) o seguir per la canaleta de l'esquerra uns metres més amunt d'un espit que caldrà reforçar amb material propi. El següent llarg presenta un curt tram de V+ que es pot fer en A0. Queden 2 llargs més amb algun passatge aïllat on cal parar atenció a la qualitat de la roca. Descens: anirem a cercar la gran canal a l'esquerra de la paret, després de seguir una feixa i fer un ràpel d'uns 30 m des d'un arbre. Davallarem per la canal fins al camí. semiequipada amb espits i algun pitó.


la vía es muy disfrutona, rápida y asequible, tiene algunos pasos aéreos siempre con buena presa.
El único inconveniente es que tiene muchas hierbas y el jardín. Otro inconveniente es que nos encontramos tres cordadas más haciendo la vía y eso nos supuso estar muchas más horas en la pared, esperando a que el resto fueran subiendo.
El día se mantuvo soleado y pasamos mucho calor. El lugar es muy tranquilo y sereno, en la cima las vistas sobre el río son increibles, este atraviesa un congosto muy estrecho y largo. Tenemos que venir con los kayaks y navegarlo.