sábado, 24 de marzo de 2012

ROCA REGINA 24-3-12

ARESTA RIBES  VIDAL  345 m.  6b / A0 V+ obligat
L'aresta Ribes- Vidal és una via de les que se solen catalogar com "per a col·leccionistes", ja que un cop feta, tot i estar content amb la realització, no és d'aquelles que penses en tornar a repetir.
La roca no és gaire bona, excepte en algun tram aïllat i en les dues tirades finals, i la continuïtat de l'escalada es veu trencada amb continues caminades.
Cal portar cintes llargues i friends.
Descens. A 10m metres d'on acaba la via hi ha una gran fita i un corriol que ens fa baixar uns 20 metres fins a un cable que ens porta a la instal·lació del 1r. rapel. Aquest ens deixa 25m més avall en una feixa penjats a mitja paret. Un segon rapel de 45 m molt aeri, ens deixa al costat de la R7.
A partir d'aquí un caminet poc definit que va baixant on hi trobarem un tram equipat amb una corda fixe, ens porta a travessar per sobre del túnel de la carretera, uns 20 " del cotxe.
                                                                 Vistas de Andorra

domingo, 18 de marzo de 2012

PONOIG 18-3-12

FERRATA DEL PONOIG 200 m.

La vía ferrata de Ponoig recibe el nombre del enorme peñasco de roca que preside Polop, popularmente conocido como el León Dormido. La vía consta de 2 tramos bastante similares, siendo principalmente vertical sube por una buena cantidad de grapas bien dispuestas. Tiene pasos atléticos, aéreos y bastante espectaculares y al ser muy vertical la sensación de vértigo es acusada.Finalizada la ferrata debemos girar hacia la derecha por un sendero, hay un cartel en el suelo indicando la dirección de los rápeles. El camino se hace largo sólo debemos seguir las marcas. Este comienza a descender y encontramos zonas equipadas con cables y alguna grapa para facilitar la bajada. Hay 2 rápeles que según se indica son de 25 m. y 35 m. los rápeles no son opcionales.

lunes, 5 de marzo de 2012

MONTSEC D´ARES - PANTA DE CANELLES 3-3-2012

TELETUBBIS - CAST. URQUIZA OLMO - OLMO SOLER
Des de l'aparcament hem baixat per sota de l'ermita de la Pertusa en direcció al pantà de Canelles, deixem a la dreta la ferrada Olmo-Soler, Continuem baixant per camí, fins anar a buscar un pas entre roques a la nostre dreta, on trobem uns primers esglaons que ens porten a l'inici de la via ferrada "Los Teletubis", més fàcil i més curta.En un principi no teniem clar si es podriem empalmar les tres ferrates, llavorç va optar per dur les cordes i poder rapelar per enllaçar una derrera l´atra, al final no calien les cordes, però hem dut més pes, més esforç.





Arribem al final de la ferrata Teletubbis i ara baixarem pels pasamans de la Olmo soler
Començem la Ferrata Castro Urquiza Olmo


L'inici de la via ja és indicatiu de que la dificultat del traçat es alt, i a la vegada serveix de filtre per les persones poc avesades a aquests itineraris. El primer tram l' anomena'n "Els Pènduls", dues cadenes verticals ens serviran per fer un flanqueig, tot pendulant, ajudats per curtes clavilles.
Una vegada assolida aquesta dificultat el traçat continua fins "El Pont de Jembe", una passarel·la molt ferma i sense gaires dificultats, que ens fa canvia d'aresta.

A partir d'aquí la via guanya en verticalitat, fins arribar als peus del tram anomenat "La Bandera",
és un espero vertical, equipat amb uns passamans gruixuts  i un xic separats uns dels altres i claus de les vies del tren. Aquí ens trobarem amb una dificultat afegida ja que els típics mosquetons no entren, i aixi es perd la possibilitat d' assegurar-se a l' esglaó en curt, un ganxo seria una bona opció per pogué descansar en aquest tram.









Una vegada sortim d'aquest tram afrontem els últims trenta metres de la via, on trobem un desplom força físic, aquesta part ja equipada amb els típics esglaons de ferrada.
Vista del congost de Montrebei (izq. foto  paret Aragon, dreta paret Catalunya)
Vista de la cresta Urquiza Olmo
Salida Olmo Soler a l´Hermita Pertusa
Llibre de visites

L´Hermita de la Pertusa del S. XI o XII
El Montsec ès un lloc es maravellòs i et permet fer un munt d´activitats , escalada, Btt, ferrata, senderisme, parapent, kayac. Ja tenim en ment el proper objetiu ben visible desde aquesta foto.